Förrätt med tomater på lite italienskt vis...

 



För några dagar sedan gjorde jag denna enkla men supergoda efterrätt. Passar perfekt om man älskar italiensk mat, precis som jag :)



Ingredienser:

En tomat per person, skivad

Lufttorkad skinka

Mozzarella, skivad

Riven parmesanost

Extra virgin olivolja

Balsamvinägar

Salt och peppar (gärna flingsalt och grovmalen peppar, så det blir lite textur på det hela)

Allra helst färsk basilika, men går även bra med torkad basilika eller oregano


Bara varva tomater, skinka och mozzarella om vartannat. Ringla över olivolja och balsamvinäger och garnera med parmesanosten och kryddorna och var inte rädd att ta i med kryddorna, det ger bara riktigt god smak!


Boels pajdeg; världens absolut bästa matpajsdeg!




Detta är min absoluta favorit av pajdeg till matpajer och jag vägrar faktiskt att göra något annat pajskal än detta, av erfarenhet ;)
I receptet är det olivolja, man kan så klart göra den med vilken olja som helst. Men jag rekommenderar starkt att det är extra virgin olivolja, för det ger en helt underbar smak till det krispiga pajskalet!

Ingredienser

3 dl vetemjöl
1 krm salt
½ dl mjölk
1 dl olivolja av fin kvalitet


Blanda samman allt väl i en bunke, det ska vara nästan lika smuligt som till smuldeg. Tryck ut den i en pajform. Detta receptet är till en medelstor paj, om man ska göra en större paj så brukar jag ta 1½ gånger receptet.



Fyll till exempel pajskalet med äggstanning och köttförs med tacokryddor i, en massa färska grönsaker, majs, och toppa med goda ostar. Och Swusch! så har du en underbar tacopaj!!! Baka av i mitten av ugnen på 200-225grader till pajen blivit fast och gyllenbrun.

Perfekt paj att göra av resterna efter en tacokväll med tjejgänget! :D




RSS 2.0