Världens enklaste chokladporr



Här kommer en av mina gamla godingar som är en riktig chokladfavorit! Den är himmelskt god och snuskigt kladdigt chokladig och bäst av allt: gjort på så gott som nolltid! Går att variera och exprementera med i oändlighet...




Ingredienser

125g margarin/smör
125g choklad (helst mörk, men jag har även hackat i smaksatt choklad. Är det de enda man har i skafferiet så...)
3 ägg
230g socker
3 msk mjöl


Smält smöret i en kastrull och låt chokladen smälta däri. Blanda sedan i sockret och ett ägg i taget. Avsluta med att blanda ner mjölet. Se till att smeten är jämn och fin och häll den sedan i fyra små formar, till exempel suffléformar eller små pajformar. In i ugnan och gräddas i mitten av ugnen en stund*.

*En stund betyder oftast ca 180 grader i ca 10-12 minuter... ju längre desto mindra kladdig...

När du sedan äter dessa underbara små ting så har de en fast yta men är helt rinnig och kladdig inuti! Passar även perfekt dagen efter, då har de satt sig en smula och är mer seg, men vill man få tillbaka rinnigheten så är det bara att värma dem en snabbis igen.







Perfekt för kalla ruskiga höstkvällar i soffan med mys och kanske någon film, då man har noll energi att baka men en stort chokladcraving ;)



Kommentarer
Postat av: Helena Sjögren

Smaskigt värre!! Jag vet att de är goda... chokladporr i allra högsta grad!

Kan du inte göra bilderna lite större på bloggen? Chokladporrsurfare vill ju kunna se ordentligt. ;-)

2010-09-30 @ 12:50:25
URL: http://www.baraenkakatill.se
Postat av: Tina M

Mumsigt!!

Du måste lägga upp chokladtårtan från din födelsedagsfest med!!!!

Samt din mammas Mozartstårta kan väl få vara med....tänkte sätt mormor på att göra den :D

2010-09-30 @ 14:24:32
URL: http://tinolini.blogg.se/
Postat av: Tina M

Hur är det med uppdateringen. VAvavavava!!

2010-10-07 @ 11:06:48
URL: http://tinolini.blogg.se/
Postat av: Dolly

Det här ser supersmarrigt ut! :)

2010-10-20 @ 15:32:05
URL: http://doloresdolittle.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0